Tandlossning

Kallas även för Parodontit och kan visa sig genom att tandköttet blöder och ömmar när du borstar dina tänder. Tandlossning är idag en av våra vanligaste folksjukdomar och orsakas av bakterier som leder till en inflammation i tandköttet kallas även för Gingivit.

Tandlossning är en infektionssjukdom som först börjar som en inflammation i tandköttet, som senare ger påverkan på käkbenet. Det skapar en djup ficka mellan tand och tandkött när bakterierna växer ned mot käkbenet. Upptäcker man inte en Gingivit i tid är risken stor för att tandens käkben påverkas och man får tandlossning. Utvecklingen är vanligen långsam och kan pågå under flera år innan tanden lossnar. Det finns många faktorer som ökar risken för Parodontit, bland annat bristande munhygien, rökning, diabetes och ärftlighet. För att förebygga och undvika tandlossning är noggrann tand- & munhälsa A och O. Tandsten som bildas kan du inte ta bort själv utan du måste vända dig till din tandvårdsklinik för proffesionell hjälp av tandhygienist eller tandläkare. Du måste vara uppmärksam på tandsten och tandköttsinflammation. Det är ofta svårt att upptäcka en tandlossning själv.

BLÖDANDE TANDKÖTT
Om du inte rengör mellan dina tänder speciellt ofta kan ditt tandkött börja blöda när du använder till exempel tandtråd. Två veckors noggrann rengöring med tandtråd brukar hjälpa för att få bort bakterierna och stoppa blödningarna/inflammationen. Skulle det mot förmodan fortsätta blöda är det viktigt att du hör av dig till oss och bokar en undersökning för att stoppa tandköttsinflammationen i tid. Läs gärna mer om hur du skyddar dina tänder på bästa sätt under ”Skydda dina tänder”.


VÅRA BEHANDLINGAR

Se vårt utbud av olika behandlingar. Alla behandlingar utförs av professionella medarbetare.


BEHANDLINGAR

BOKA EN TID

Boka din tid när det passar dig. Är det akut är det alltid bättre att ringa till oss så planerar vi in ditt besök.


BOKA TID

Vi på Tandvis

Välkommen att träffa oss på Tandvis. Vi tar hand om dig på bästa sätt.


se vår personal