TANDBORSTNING

Hur ofta och hur länge ska man borsta tänderna? Det är en fråga som många ställer sig varje dag när de står framför spegeln, så nu reder vi ut det en gång för alla! Det räcker alldeles utmärkt att borsta tänderna morgon och kväll, om du gör det på rätt sätt.

Oavsett om du använder eltandborste eller vanlig är det viktigt att du inte använder dig av en borste som är hård, den ska alltid vara mjuk så att du inte sliter ner tandens emalj när du borstar eller orsakar skador på tandkött. Ta gärna med din el-tandborste nästa gång du besöker oss så hjälper vi dig med tandborstningstekniken.

Eltandborste eller vanlig? Du kan rengöra dina tänder lika bra med en vanlig tandborste som en eltandborste men studier visar att det är enklare att få rent med en eltandborste. En eltandborste har ett litet borsthuvud som lättare kommer åt överallt och kan ta bort smuts där det är svårt att komma åt. Använder du enbart en vanlig tandborste är det viktigt att det är en mjuk borste för att inte skada dina tänder eller tandkött. Det är bra om borsthuvudet är mindre för att komma åt alla tänder. Det finns flera olika hjälpmedel för att hålla rent mellan tänderna, exempelvis olika sorters tandtråd och en mängd mellanrumsborstar av olika slag. Vi förstår att det kan vara knepigt, men fråga oss gärna på Tandvis så ska vi välja rätt hjälpmedel som passar just din mun och hur du ska använda den!


VÅRA BEHANDLINGAR

Se vårt utbud av olika behandlingar. Alla behandlingar utförs av professionella medarbetare.


BEHANDLINGAR

BOKA EN TID

Boka din tid när det passar dig. Är det akut är det alltid bättre att ringa till oss så planerar vi in ditt besök.


BOKA TID

Vi på Tandvis

Välkommen att träffa oss på Tandvis. Vi tar hand om dig på bästa sätt.


se vår personal